Home » Desserter » Gammeldags isvaffel med det hele

Gammeldags isvaffel med det hele

By , 14. juni 2014, In Desserter
isvaffel

”I mellemtiden går vi i Frankensteins laboratorium og arbejder på det perfekte proteinkræmmerhus – sammen med proteinis og – guf, skal det nok indbringe os den Nobelpris!” – fra opskriften på blåbærguf

It’s alive! IT’S ALIVE! Hit med Nobelprisen, for nu er den her.

Hvad hvis jeg fortalte dig, at det nu er muligt at spise et proteinkræmmerhus, med proteinis, og proteinguf, og måske endda en proteinflødebolle  på toppen?

Med opfindelsen af dette sprøde og ret autentiske kræmmerhus, når gastronomien inden for proteinrige desserter nye højder. Without further ado er det min udsøgte fornøjelse at præsentere:

En (knap så) gammeldags isvaffel med det hele!

Ingredienser (5 portioner, 35 minutter)

Af Erika Andersen

Obs: Næringsindholdet “per 100 gram” svarer til en vaffel. Portionen giver fem vafler

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 200 grader og find 2-3 glasbeholdere med en diameter på godt 6-7 cm frem
  • Bland Bodylab Whey 100, havregryn, æg og salt i en skål. Tilsæt vand lidt af gangen. Dejen skal være tyndtflydende men tykkere end pandekagedej
  • Lad dejen samle sig i 10 minutter inden brug
  • Grib bagepapir, saks og eventuelt en passer eller blot en stor rund genstand, fordi nu skal der klippes cirkler af bagepapir, der skal være skabelon for kræmmerhuset. Opskriften her passer til fem cirkler af 17,5 cm i diameter
  • Klip de optegnede cirkler ud og læg to stykker på en bageplade, som allerede er tildækket med et lag bagepapir
  • Fordel tre spiseskefulde dej på hver cirkel. Det er vigtigt, dejen ikke bliver for tynd i kanten
  • Kræmmerhusene bages godt syv minutter, til de er let gyldne i kanten
  • Når de er bagt, skal det gå hurtigt. Fat en af de varme dejcirkler og rul den til et kræmmerhus. Det samme gøres med det andet kræmmerhus. Efter lidt tid (20 sekunder), kan papiret trækkes af og kræmmerhuset – specielt enden - klemmes tættere sammen
  • Kræmmerhuset bages yderligere 5-7 minutter med lukningen nede
  • Efter anden bagning sættes kræmmerhusene i en glasbeholder for at køle af. På denne måde kan de nemlig bibeholde formen
  • Når alle kræmmerhuse er bagt og kølet af, overtrækkes de med 15 gram chokolade
  • Fyld kræmmerhuset med din ynglings proteinis, toppet med en gang proteinfluf
  • På billedet er der brugt chokoladeis, vanille is og jordbæsoftice, som I kan få en hurtig opskrift på
Til chokolade- og vanilleis er brugt den samme base:
  • 500 gram græsk yoghurt 0,2%
  • 1,5 scoop Bodylab Whey 100 vanille proteinpulver
  • Til halvdelen af blandingen tilsættes 30 gram kakaopulver, 10 gram smeltet mørk chokolade, lidt vanillesukker og lidt sødemiddel
  • Til den anden del tilsættes lidt sødemiddel og en vanillestang. Herefter indfryses det i en åben beholder
Til jordbærsofticen er brugt:
  • 300 gram skyr
  • Lidt vanillesukker
  • Sødemiddel
  • 200 gram frosne jordbær
  • Blandingen blendes, hvorefter den er klar til brug
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
600  
120  
Protein  
60  
12  
Kulhydrater  
31  
6,2  
Fedt  
26  
5,2  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015