Home » Desserter » Jordbærtærte

Jordbærtærte

By , 10. juni 2013, In Desserter
jordbærtærte

Der findes altid en lejlighed for at spise en sådan sommerklassikker som jordbærtærte.

Desværre går de færreste jordbærtærter godt i spænd med ønsket om at bibeholde sommerformen. Fat mod; på sølle 40 minutter kan denne fitness-version af en jordbærtærte laves.

Den har en fordelagtig næringsfordeling og samtidig en god smag af sommer. Bunden, der er bastant og lidt tung, er baseret på en bagt tærtebund fyldt med protein-”marcipan” og overtrukket af et knasende lag chokolade.Fyldet er derimod let syrligt, friskt og toppet med en overdådig mængde jordbær.

En perfekt kombination, der afrundes af et tyndt lag hyldeblomstgele. Uhmm – hvad er der ikke at kunne lide?

Tærten skal laves i tre dele (dejen, “marcipanen” og skyrcremen), hvorfor ingredienslisten synes lang.

Tærtedejen

“Marcipanen”

Skyrcreme

  • 400 gram skyr, 0,2%
  • 2 tsk Bodylab Zero
  • 1,5 tsk vanillesukker
  • Saften af ¼ citron
  • 3-5 jordbær
  • 50 gram chokolade 85%
  • 400 gram jordbær

Af Erika Andersen

Obs: Næringsindhold per portion gælder for hele tærten

Ingredienser

  • 60 gram affedtet mandelmel
  • 3 æg
  • 100 gram affedtet mandelmel
  • 50 gram Bodylab Whey 100 proteinpulver med pistaciesmag
  • 1 tsk Bodylab Strø (sødemiddel)
  • 1 knsp salt
  • Vand
  • 400 gram skyr, 0,2%
  • 2 tsk Bodylab Strø (sødemiddel)
  • 1,5 tsk vanillesukker
  • Saften af ¼ citron
  • 3-5 jordbær
  • 50 gram chokolade 85%
  • 400 gram jordbær
  • 0,5 dl hyldebær- eller solbærbladssaft (blandet 1:2 med vand)
  • 1 styk husblas

Fremgangsmåde:

Tærtedejen
  • Bland mandelmel og æg sammen
  • Beklæd en tærteform med bagepapir og smør dejen tyndt ud deri
  • Dejen bages 20 minutter ved 200 grader i en forvarmet ovn
Mens dejen bages, kan marcipan og skyrcremen passende tilberedes "Marcipanen"
  • Bland mandelmel, pistacieproteinpulver, salt, Bodylab strø (her kan man eventuelt tilsætte lidt mandelessens og lidt grøn madfarve)
  • Tilsæt vand til massen har en blød men sammenhængende konsistens. Massen sættes på køl ind til brug
Skyrcreme
  • Blend Bodylab Strø, vanillesukker, citronsaft og jordbær sammen og tilsæt skyr (bør ikke blendes). Smag eventuelt til med lidt ekstra vanillesukker, og hæld det over i en stor frysepose inden det sættes på køl
  • Når dejen er bagt og afkølet, fordeles ”marcipanen” i et jævnt lag på hele bunden
  • Smelt chokoladen og fordel det over kagen. Kagen sættes på køl, til chokoladen er stivnet
Jordbærtærten
  • Skyl og halver jordbærerne
  • Klip hul i fryseposen med creme, og fordel cremen i små toppe rundt på hele kagen, og anret derefter jordbærene
  • Udblød husblas i vand i 5 minutter
  • Smelt husblas sammen med saften i en tykbundet gryde. Tag saften af varmen og lad det køle godt af, inden 3-4 spsk fordeles over kagen
  • Lad stivne i køleskabet en times tid.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
1608  
128,64  
Protein  
172  
13,76  
Kulhydrater  
103  
8,24  
Fedt  
55  
4,4  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015