Der findes altid en lejlighed for at spise en sådan sommerklassikker som jordbærtærte.
Desværre går de færreste jordbærtærter godt i spænd med ønsket om at bibeholde sommerformen. Fat mod; på sølle 40 minutter kan denne fitness-version af en jordbærtærte laves.
Den har en fordelagtig næringsfordeling og samtidig en god smag af sommer. Bunden, der er bastant og lidt tung, er baseret på en bagt tærtebund fyldt med protein-”marcipan” og overtrukket af et knasende lag chokolade.Fyldet er derimod let syrligt, friskt og toppet med en overdådig mængde jordbær.
En perfekt kombination, der afrundes af et tyndt lag hyldeblomstgele. Uhmm – hvad er der ikke at kunne lide?
Tærten skal laves i tre dele (dejen, “marcipanen” og skyrcremen), hvorfor ingredienslisten synes lang.
Tærtedejen
- 60 gram affedtet mandelmel
- 3 hele æg
“Marcipanen”
- 100 gram affedtet mandelmel
- 50 gram Bodylab Whey 100 proteinpulver med pistaciesmag
- 1 tsk Bodylab Zero (sødemiddel)
- 1 knsp salt
- Vand
Skyrcreme
- 400 gram skyr, 0,2%
- 2 tsk Bodylab Zero
- 1,5 tsk vanillesukker
- Saften af ¼ citron
- 3-5 jordbær
- 50 gram chokolade 85%
- 400 gram jordbær
Af Erika Andersen
Obs: Næringsindhold per portion gælder for hele tærten
Ingredienser
- 60 gram affedtet mandelmel
- 3 æg
- 100 gram affedtet mandelmel
- 50 gram Bodylab Whey 100 proteinpulver med pistaciesmag
- 1 tsk Bodylab Strø (sødemiddel)
- 1 knsp salt
- Vand
- 400 gram skyr, 0,2%
- 2 tsk Bodylab Strø (sødemiddel)
- 1,5 tsk vanillesukker
- Saften af ¼ citron
- 3-5 jordbær
- 50 gram chokolade 85%
- 400 gram jordbær
- 0,5 dl hyldebær- eller solbærbladssaft (blandet 1:2 med vand)
- 1 styk husblas