Home » Desserter » Pærekage

Pærekage

By , 10. februar 2015, In Desserter
pærekage

Der bliver fra tid til anden efterlyst kager uden proteinpulver her på siden. Og selvom protein er et vigtigt næringsstof, er der en lidt uheldig tendens i fitnesskulturen, hvor sund mad er lig et højt proteinindhold. Så her kommer en sund og lækker pæretærte, der kan laves med ingredienser, de fleste har i deres husholdning (måske lige med undtagelse af sødemiddel).

Havregrynene giver kagen den perfekte svampede konsistens og smager perfekt med en klat skyr. Og så er den så let at smække sammen at selv den aspirerende dessertkok med 10 tommelfingre kan få succes med denne opskrift.

Af Nikolaj Bach Nielsen

Ingredienser (12 stykker, 1 time):

  • 3 hele æg (180 gram)
  • 150 gram Bodylab Zero sødemiddel
  • 4 pærer (350 gram, uden skræl + kernehus)
  • 50 gram valnød
  • 150 gram finvalsede havregryn
  • 60 gram skyr
  • 40 gram dansk honning
  • 2 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk kanel
  • et nip salt
  • 1 spsk hvedemel (eller mandelmel)

Fremgangsmåde:

  1. Pisk Bodylab Zero sammen med æggene. Skræl pærerne, fjern kernehus og skær dem i store tern.
  1. Vend de resterende ingredienser sammen med æggeblandingen, indtil du har en ensartet masse uden klumper.
  1. Kom i en tærte- eller springform. Hvis du ikke bruger en form af silikone skal den smøres med fedtstof, eller beklædes med bagepapir, pga. den lave mængde fedtstof i dejen.
  1. Bages i ovnen ved 200 grader i 45 minutter. Dejen fungerer også glimrende i muffinsforme (som på billedet) – i så fald skal de have en halv time.
  1. Servér varm med en stor klat skyr eller creme fraiche.
Næringsindhold
per portion
per 100 gram
Kalorier  
131  
157,2  
Protein  
5  
6  
Kulhydrater  
15,8  
18,9  
Fedt  
5,3  
6,4  

Kommentarer

kommentarer

Related Posts

citronfromage

Instant (protein)citronfromage

In Desserter On 8. april 2015
laksesteak med citronsovs

Laksesteak med citronsovs og stegt spidskål

In Aftensmad On 1. april 2015
lemoncheesecake

Lemoncheesecake (mælk- og laktosefri)

In Desserter, Low-carb On 29. marts 2015